Ljubenovićeva priča pobedila u Crnoj Gori

Beogradski satiričar i urednik TRN-a u „Večernjim novostima“  Bojan Ljubenović dobitnik je ovogodišnje nagrade „Vuko Bezarević“ za najbolju satiričnu priču na 28. Danima humora i satire u Pljevljima.

U konkurenciji više od stotinu ostvarenja Ljubenovićeva priča „Pravda“ osvojila je prvo mesto, plaketu  i novčanu nagradu od 400 evra.

– Veoma sam počastvovan što sam nagradjen na ovako dugotrajnom i uglednom festivalu satire i humora. Pre tačno 13. godina u Pljevljima sam dobio nagradu „Mladi jež“, za najboljeg mladog aforističara ondašnje Jugoslavije, a evo danas mi se posrećilo i sa pričom. Pisci koji danas pišu satirične priče najveću konkurenciju imaju u samom životu, jer je život na ovim prostorima iz nekog razloga prestao da piše romane i opredelio se da sad piše tragikomedije i satirične priče. A sa životm se teško takmičiti – rekao je Ljubenović.

Još jedan satiričar iz „Večernjin novosti“ okitio se nagradom u Pljevljima, jer je prvu nagradu za karikaturu dobio dugogodišnji urednik „Dzepnog kalendara“ Ranko Guzina.

Svečano uručenje  nagrada je 15. juna u Pljevljima.

Comments

  1. rade jovanovic says:

    Boki, cestitke uz zelju da se posle 13 godina opet vidimo u Pljevljima, sa debelim razlogom. Pozdrav.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.