Nova knjiga – „Ljubav za poneti“

U izdanju „Bindera“, uoči Dana žena, pojavila se nova knjiga Bojana Ljubenovića pod nazivom „Ljubav za poneti“. Reč je zbirci aforizama i priča na temu zaljubljivanja, ljubavi, braka, preljube…

Knjižica sadrži oko 160 ljubavnih aforizama i četiri „bonus“ priče, koje na duhovit način govore o savremenim muško-ženskim odnosima. Ilustarciju za naslovnu stranu napravio je čuvani karikaturista Tošo Borković.

„Ljubav za poneti“ prvi put je predstavljena na „Dočeku 8. marta“ u biblioteci u Kaluđerici i sudeći po reakcijama mahom ženske publike, pun je pogodak.

O ovoj knjizi i njenom autoru urednica edicije „Osma sila“ Vesna Denčić je napisala: Iako poetika Bojana Ljubenovića na trenutak podseća na svima dragog Duška Radovića, istovremeno ne negira Ljubenovićevu autentičnost i njemu svojstvenu toplinu kojom prožima svaku misao. Ako je u nekim opskurnim vremenima bilo opasno pisati aforizme o politici, danas kao da je opasno pisati o ljubavi! Sav taj mačizam, borba za moć, vlast, slavu, potisnula je emotivnost. A Bojan Ljubenović čak i kada se poigrava tim tananim nitima, čini to čistog srca, sa puno duha i želje da pozitivna energija prostruji, i učini nas onim što jesmo – ljudska bića.

Knižica „Ljubav za poneti“ izašla je u veoma ograničenom tiražu, pa se po ceni od 200 dinara može naručiti isključivo preko ovog internet sajta.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.