Održana beogradska premijera predstave „Ima jedna zemlja“

U Ustanovi kulture „Vuk“ na Zvezdari u petak, 7. novembra  održana beogradska premijera predstave „Ima jedna zemlja“ u režji i izvedbi  zrenjaninskog glumca Jovice Jašina.

Ovaj komad baziran je na knjizi „Pisma iz Srbije“ beogradskog satiričara Bojana Ljubenovića, a ime nosi po najpoznatijem od 103 pisama koliko ih se ukupno nalazi u knjizi, koju je početkom ove godine objavio „Evropski pokret prijateljstva“.

Pred oko 150 gledalaca Jovica Jašin, koji se ujedno potpisuje i kao reditelj predstave, uspeo je da uspešno dočara Ljubenovićevog imaginarnog stranca na privremenom radu u Srbiji, koji iz nedelje u nedelju piše pisma svojima negde u inostranstvu opisujući današnju Srbiju. Iako se radi prevashodno o satiričnom delu, Jašin je ne mali broj puta uspeo da nasmeje beogradsku publiku, koja ga je u više navrata prekidala aplauzima.

Predstava je prvi put izvedena 12. oktobra na pozorišnom festivalu „Dani Laze Telečkog“ u vojvođanskom mestu Kumane, a do sada je igrana u desetak gradova u Srbiji, mada nema sumnje da joj pozorišni život tek predstoji.

Kako i dolikuje beogradskoj premijeri, glumac i publika posle izvedbe zadržali su se u prijateljskom ćaskanju uz piće i tortu posebno napravljenu za ovu priliku.

Sve dodatne informacije o organizaciji ove predstave mogu se dobiti na telefon 064 195 22 59, a knjiga „Pisma iz Srbije“ može se kupiti u knjižarama „Laguna-Delfi“.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.