Satirični festival „Južnjačka uteha“ u Aleksincu

Drugi balkanski festival humora i satire „Južnjačka uteha“ održan je 8. juna u Alesincu, uz učešće satiričara iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Makedonije.
„Boje“ Srbije branili suAleksandar Baljak, Bojan Ljubenović, Slobodan Simić, Aleksandar Čotrić, Srđan Dinčić, Vitomir Teofilović, Dragutin Minić Karlo, Slavomir Vasić, Ivko Mihajlović i Ivan Matejević, dok za Bugarsku „nasupili“ Gančo Savov,
Mihail Vešim i Jordan Popov. Iz Crne Gore stigao je Savo Martinović, a iz Makedonije Vasil Tolevski.
Centralno veče humora održano je u aleksinačkom Domu kulture, a prethodno su u biblioteci „Vuk Karadžić“ predstavljene antologije i zbornici humora i satire sa Balkana, . među kojima Antologija balkanskog aforizma, objavljena u Makedoniji, Antologija srpskog humora i Antologija svetske humorističke priče publikovane u Bugarskoj, Antologija crnogorskog aforizma, štampana u Crnoj Gori, kao i Antologija srpskog aforizma za decu „Razdeljak“, Antologija aforizama o novinarstvu „Gorki med medija“, Zbornik aforističara iz eks Jugoslavije i Zbornik aforizama o sportu „Dribling duha“, izdati u Srbiji.
U okviru ove manifestacije otvorena je i izložba pod nazivom „Plakat i aforizmi“, autora Marka Miladinovića iz Aleksinca.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.