Ništa nije smešno

Nova knjiga satiričnih priča  Bojana Ljubenovića krajem aprila 2022. pojavila se u knjižarama širom zemlje u izdanju beogradske „Lagune“. Ljubenović je u pedeset duhovitih i satiričnih priča napravio presek stanja današnjeg srpskog društva i postavio dijagnozu naših kolektivnih boljki i anomalija.

– Ova knjiga je neka vrsta mog književnog ’testamenta’, prilog za političku istoriju vremena u kome živimo. Oni koji jednoga dana budu proučavali prvi kvartal 21. veka, uz ove priče lakše će shvatiti sa čim smo se suočavali kao društvo i kao pojedinci. Sigurno će se čudom čuditi šta smo napravili od sebe i od svoje zemlje i  verovatno im ništa neće biti smešno – rekao je  Ljubenović.

Ne štedeći nikoga, pisac je, čini se, poštedeo samo svoje čitaoce, jer je zajedničku neveselu stvarnost još jednom maskirao plaštom zdravog i okrepljujućeg humora uz koji se gorke pilule svakodnevice lakše gutaju.– Lepše je ovo njegovo čitati nego ovo naše živeti, a postoji mogućnost da će vam nakon čitanja ovih priča stvarnost delovati bar malkice manje turobna –  smatra televizijski voditelj i satiričar  Zoran Kesić.

Čitanje ovih priča podiže imunitet na loše stvari koje nas okružuju, te predstavlja svojevrstan kurs samoodbrane od obmana svih vrsta. Smejući se Ljubenovićevim junacima, čitalac se sve vreme smeje samom sebi da bi na kraju došao do otrežnjujućeg zaključka da ovde više ništa nije smešno. Ili možda ipak jeste?

Zbirka satiričnih priča „Niša nije smešno“ može se kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.