Pisma iz Srbije

nova pismaU izdanju beogradske „Lagune“ pojavilo se novo, dopunjeno izdanje najpoznatije knjige Bojana Ljubenovića „Pisma iz Srbije“.
Na taj način Ljubenovićev izmišljeni stranac koji na duhovit i satiričan način opisuje današnju Srbiju dobio je novi „život“ i priliku da postane „plen“ čitalaca koji vole humor i satiru.
Ova knjiga je dobila sve najznačajnije književne nagrade iz oblasti satire („Radoje Domanović“ Udruženja književnika Srbije i „Tipar“), a po njoj se igra i pozorišna predstava „Ima jedna zemlja“ u izvođenju glumca Jovice Jašina.

Stranac koji je glavni junak ovog epistolarnog romana, neprestano se iščuđava ovdašnjim paradoksima praveći se naivnijim nego što zaista jeste. Iz te naivnosti rađa se oštra kritika srpskog društva i njegovih “svetih krava”, njegovim zapažanjima ništa ne promiče, od srpskog odnosa prema Kosovu pa do toga kako se prosečna ovdašnja porodica ponaša na letovanju.

Iako autor ne priznaje da mu je primarni cilj bio da nasmeja čitaoca od smeha se u ovoj knjizi jednostavno ne može pobeći. Od kada otvorite ovu knjigu lice vam se samo od sebe razvlači u osmeh i tako ostaje sve do poslednje stranice. “Pisma iz Srbije” su knjiga koja će i najveće mrgude podsetiti da se smeju. I to najpre sebi, pa tek onda drugima.

Knjiga se može kupiti u svim knižarama Lagune ili naručiti putem sajta www.laguna.rs

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.