Protivotrov

U izdanju „Evropskog pokreta prijateljstva“  pojavila se nova knjiga političkih aforizama Bojana Ljubenovića, pod nazivom „Protivotrov“.
Knjigu čini više od hiljadu aforizama koje je autor mahom objavio u rubrici „TRN“ („Tako Reći Nezvanično) u „Večernjim novostima“.

– Ovih dana navršilo se deset godina kako pišem i uređujem rubriku „TRN“. Na pola tog puta objavio sam knjigu „Trn u oku“, a evo sada i knjigu „Protivotrov“. Ukupno sam za ovih deset godina u toj rubrici objavio više od 8.500 aforizama, a u knjigama se nalazi oko 1.800, što znači da je oko 6.700 zapisa trajno otpalo i otišlo u zaborav. Ipak, zadovoljan sam što je sito bilo tako gusto i što se u knjigama nalazi, po mom mišljenju, ono što zaista i zavređuje – rekao je Ljubenović.

U novu knjigu ušli su samo politički aforizmi, jer je autor njima želeo da obeleži aktuelni politički trenutak u Srbiji.
– Knjiga se zove „Protivotrov“ jer smatram da su aforizmi zaista neka vrsta protivotrova, jedini lek protiv laži, nasilja, licemerja koji nas okružuju u ovom političkom trenutku. Aforizmi nas verovatno neće sasvim izlečiti, ali će nam olakšati i pomoći da nekako prebrodimo ovu stranicu zajedničke istorije – navodi autor.

Recenzent knjige je Dragutin Minić Karlo.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.