Intervju sa samim sobom – Sve će otići u pizdu materinu!

Gospodine Ljubenoviću, šta mislite o novoj srpskoj vlasti?

– Novu srpsku vlast čine ljudi apsolutno nesposobni da ovu zemlju pokrenu napred i od njih se ničemu dobrom ne treba nadati.
Možete li nam to malo pojasniti?
– Mogu. Nova srpska vlast je gomila nesposobnjakovića koja će Srbiju gurnuti u još veću katastrofu od one u kojoj je sad! Je li to dovoljno jasno?
Na čemu temeljite taj prilično rigidan stav?
– Na tome što su mi sva lica koja čine novu srpsku vlast od ranije poznata. Reč je naime o skupini neznalica, neobrazovanih karijerista i samoproklamovanih narodnih spasitelja.
Ima tu i klasičnih budala, ali oni nisu glavni problem.
Nije li malo rano za takve ocene, Vlada je formirana tek pre šest meseci?
– Nije rano, već je kasno. Tim ljudima je odmah trebalo reći da su nesposobni da upravljaju državom.
Zašto im to niko nije rekao?
– Zato što je ovdašnja intelektualna i politička i politička elita sastavljena od gomile kukavica i kalkulanata. Naši ugledni intelektualci danas jednako istrajno i hrabro ćute, kao što su ćutali i početkom devedesetih. Svi vide da će doći do velikog sranja, a niko to glasno ne sme da kaže.
Zašto je to tako?
– Zato što naši ugledni intelektualci i političari ne vole da se zameraju vlastima. Draga im je Srbija, ali im je draža nacionalna penzija. Draga im je Srbija, ali su im draže marketinške sekunde, draga im je Srbija, ali su im draže poslovne veze.
Zašto ste tako sigurna da aktuelna vlast neće uspešno raditi?
– Zato što vlast nije apstraktan pojam već je čine pojedinci sa imenom i prezimenom. A imena i prezimena u ovoj vlasti su tragikomična.
Otkud toliki pesimizam?
– Otuda što nisam idiot! Ova zemlja ima najveću stopu nezaposlenosti, najveći spoljnotrgovinski deficit, najveći javni dug, najveću infaciju i najmanji privredni rast u Evropi. Budžetski deficit nam je ogroman, a spoljni dug jednak dugu čitave bivše Jugoslavije. Dva i dva su uveke četiri! Ova država više nije država, već izdržavno lice bez poslovne sposobnosti!
Mislite da tu ništa ne može da se popravi?
– Drug Staljin je govorio da su kadrovi sve. A on je znao šta govori jer je sprovodio vrlo strogu selekciju, naime više od 20 miliona kadrova je streljao. Mi smo streljali samo Zorana Đinđića.
Šta hoćete da kažete?
– Jeste li vi gluvi? Hoću da kažem da bi neka druga zemlja sa sličnim problemima angažovala svoje najumnije ljude da pokušaju da poprave stvari. A mi u vlasti imamo Milutina Mrkonjića, koji sem što je prirodno nesposoban, sad još i zaljubljen. Do juče u Anu Bekutu, a danas u Sašu Mirkovića!Imamo Velju Ilića, onog golobradog ministra pravde, nesrećnog ministra kulture, a o ministru poljoprivrede da i ne govorim. Da li je zaista moguće da na njihova mesta nismo mogli nekog kvalitetnije da postavimo. Da li je moguće da je Jorgovanka Tabaković najbolje što naša ekonomska struka ima? Misli li zaista neko ozbiljan da Aleksandar Vulin može da spasi Kosovo? A tek Milovan Drecun, jel vi to mene zajebavate?!
A premijer?
– Premijer peva u „Žikinoj šarenici“ umesto da plače u Nemanjinoj 11! Tvrdim da je taj čovek je apsolutno nedorastao poslu koji obavlja. I ne radi se ovde o tome da li mi je neko simpatičan ili ne. Prosto, nama treba neko ko 100 metara može da pretrči za manje od 10 sekundi, a Dačić to ne može. I tačka.
Kakav utisak na vas ostavlja Vučićeva borba protiv korupcije i hapšenje Miškovića?
– Potpuno podržavam hapšenje Bogoljuba Karića, jer se taj čovek obogatio za vreme režima Slobodana Miloševića koristeći povlašćen položaj pri dobijanju novca iz primarne emisije i uzimajući povoljne kredite iz državnih banaka.
Niste me dobro razumeli, pitala sam za hapšenje Miroslava Miškovića?
– Izvinite, moja greška. Naravno da Bogoljub Karić nije uhapšen, njegova stranka je deo vladajuće koalicije iako je on na crvenoj poternici. Izvinite još jednom. Potpuno podržavam hapšenje Miroslava Miškovića, jer se taj čovek obogatio za vreme režima Slobodana Miloševića koristeći povlašćen položaj pri dobijanju novca iz primarne emisije i uzimajući povoljne kredite iz državnih banaka.
Šta mislite o radu presednika Srbije?
– Kažu da je presednik Srbije Tomisalav Nikolić. Ja u to još ne mogu da poverujem. Uvek kada ga vidim u toj ulozi pomislim da je skrivena kamera. Verujem da se i on tako oseća. Mislim da jedva čeka da mu neko kaže da je sve samo šala pa da ode kući i peče rakiju. Kosovo, platforma, Ujedinjene nacije..prevelika je to zajebancija za njega.
Dinkić?
– Divim mu se do imbecilnosti! Već 12 godina uzastopno spašava srpsku ekonomiju. Kada već pomislite da je spasio sve što se spasti može, on nastavlja da spašava dalje! Sad je bacio oko na IT sektor, neka mu je bog u pomoći! Neka nas već jednom neko spase tog čoveka!
Kako komenatarišete dogadjanja u Demokratskoj stranci?
– SIZ DS, tj. Sebična Interesna Zajednica Demokratska stranka je dobila šta je i zaslužila. To je jedina stranka u kojoj je sprovedena departizacija, tačnije, ta partija više nikome ne pripada. Već pola godine su u opoziciji, ali im još to nisu javili. Žale se da im se kadrovi slabo snalaze u opozicionom radu, pa naravno, oni u Demokratsku stranku  nisu ni ulazili da bi bili u opoziciji, već isključivo na vlasti. Vlast je jedina ideologija koja ih je spajala, sad kad su izgubili vlast, izgubili su i smisao zajedničkog bitisanja. Nema više zidanja stanova, nema više nasledjenih jahti, nema ni razloga za politički angažman.
Može li Đilas nešto da promeni?
– Đilasu bi bilo najpametnije da odmah da ostavku na mesto gradonačelnika i počne da pravi stranku iz početka. Nemoguće je da jedan čovek pre podne rešava problem izlivanja kanalizacije u Pinosavi, a da popodne smišlja strategiju za državni preporod Srbije ili formira novi opštinski odbor u Crnoj Travi. Ukoliko to ne uradi, ostaće bez stranke i biće gradonačelnik od papira.
LDP?
– Mislite na Ličnu Demokratsku Partiju Čedomira Jovanovića? Mislim da je ta stranka pravo osveženje u našoj pekarskoj industriji i želim joj da samo tako nastavi.
Vi sve gledate baš crno?
– Nego kako da gledam?! Ovaj intervju vam dajem samo iz jednog razloga, a to je da skrenem pažnju da ćemo pod ovom vlašću i sa ovakvom opozicijom, vrlo brzo svi otići u pičku lepu materinu! Država će bankrotirati, imaćemo inflaciju, socijalne nemire i daj bože da se na tome završi! Svima toplo preporučujem da štede svaki dinar koji imaju jer stižu vrlo teška vremena prema kojima će devedesete izgledati kao romantična komedija!Vreme je da neko glasno kaže: Car je go! Pošto niko neće, ja ću!
Koliko znamo vi niste glasali na prošlim izborima?
– Nisam.
Zbog čega?
– Mislio sam da kao satiričar nemam pravo na to. A i zato  što sam želeo da kaznim SIZ DS i LDPČJ i pošaljem im poruku da su preterali.
– I šta je na kraju ispalo?
– Ništa. Samo sam ja ispao glup.

www.bojanljubenovic.com

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.