Ljubenoviću nagrada za novinsku reportažu

Beograd, 8. oktobar  – Na 22 Interenacionalnom festivalu reportaža Interfer tekst „Ima jedna zemlja“ Bojana Ljubenovića dobio je drugu nagradu u kategoriji novinskih reportaža.
Svečana dodela nagrada organizovana je u press centru Udruženja novinara Srbije u Knez Mihailovoj, a novinari  su se i ovoga puta takmičili u pet kategorija: televizijskoj, radijskoj, foto  i novinskoj reportaži,  kao i društveno-odgovornoj reportaži.
Prema rečima direktorke festivala Tamare Popov na konkurs je ove godine pristilo više od 300 priloga. Žiri koji su činili pesnik i novinar Pero Zubac, televizijski reditelj Hadži Aleksandara Đurović i Vanja Meandžija, producent televizije RTL iz Hrvatske, nagradili su najbolje i dodelili im plakete i statuete „Nika“.

Grand Prix INTERFER-a pripao je Jeleni Božović, novinarki Radio televizije Srbije za reportažu „Jeka stare pruge“.

Žiri je naveo da su ovogodišnji INTERFER obeležila dela „koja svojom autentičnošću i osobenim stilom afirmišu i uzdižu reportažu na mesto koje im u društvu pripada“.

Osim reportaža iz Srbije, u konkurenciji su bili i radovi iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, SAD, Velike Britanije, Rusije, Poljske i Španije.

„Ima jedna zemlja“ u stvari je deo knjige „Pisma iz Srbije“ Bojana Ljubenovića, tačnije 54. pismo iz tog serijala, više puta citiranog na internetu.
„Pisam iz Srbije“ objavila je izdavačka kuća „Laguna“ i predstavljaju najpopularniju i najtiražniju knjigu savremene srpske satire.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.