Moj stav – Srbi i predsednik

Srbi su dobili novog predsednika. Ali, koliko mogu da primetim listom su iznenađeni i ogorčeni što im je baš takav zapao, pa meni kao strancu sve izgleda kao da su Srbi novog predsednika na lutriji izvukli, a ne da su za njega glasali na izborima. Sudeći po njihovom razočaranju neko neupućen mogao bi pomisliti da im je novog šefa države pošta greškom poslala ili da je zamenjen kao kofer na aerodromu.

Iako danas svi Srbi tvrde da kao zaslužuju boljeg predsednika, meni se čini da preteruju i da boljeg od ovog nisu mogli ni zamisliti. Štaviše, ubeđen sam da retko koji narod u svetu ima predsednika koji bolje odražava mentalitet i duh svojih građana. To ću vam sada i dokazati:
– novi srpski predsednik u poslednjih dvadesetak godina nije radio ništa sem što je sedeo i bistrio politiku, i za to od države bio debelo plaćan, što je san i svakog prosečnog Srbina.
– novi srpski predsednik ne govori tečno nijedan svetski jezik, baš kao i većina Srba.
– novi srpski predsednik uzeo od je države veliki stan, a potom ga lepo preprodao, baš kao što je učinila i većina njegovih sunarodnika. (Oni kojima se to nije posrećilo, vrlo rado maštaju o tome)
– novi srpski predsednik se na krv i nož posvađao sa svojim rođenim kumom, što pre ili kasnije uradi svaki Srbin.
– novi srpski predsednik ima fakultetsku diplomu a da uopšte nije studirao, što je san većine mladih Srba (koji se poslednjih godina mnogima i ostvaruje).
– novi srpski presednik ima vikendicu u Šumadiji i u njoj peče rakiju, što je opet ideal svakog uspešnog srpskog muškarca.
– novi srpski predsednik danas priča jedno, a sutra drugo, baš kao i većina Srba.
– novom srpskom predsedniku uvek je neko drugi kriv, baš kao i većini Srba.
– novi srpski predsednik štrajkovao je glađu, baš kao i mnogi Srbi.
– novi srpski predsednik objavio je nekoliko knjiga koje niko nije čitao, baš kao i mnogi Srbi.
– novi srpski predsednik u poslednjih dvadesetak godina prešao je put od ultranacionaliste do zakletog evropejca, baš kao i većina ostalih Srba.
– novi srpski predsednik okružio se gorima od sebe koji ga bezuslovno slušaju, što je opet ideal svakog uspešnog srpskog muškarca.
I na kraju:
– novi srpski predsednik pojma nema šta će na novom radnom mestu da radi, baš kao i svaki drugi Srbin kad se zaposli!
Pa sad recite, jesu li Srbi boljeg predsednika mogli i da zamisle!

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.