Nove Ljubenovićeve knjige za decu

promU izdanju čačanske „Pčelice“, baš uoči ovogodišnjeg Sajma knjiga, pojavile su se dve nove knjige za decu pisca Bojana Ljubenovića.

Iz pera poznatog satiričara ovoga puta izašle su „Knjiga za zaljubljene dečake“ i „Knjiga za zaljubljene devojčice“, neobični, duhoviti „priručnici“ za zaljubljivanje i  ljubav.

Obe knjige su bogato ilustrovane (ilustrator je Tihomir Čelanović), a obiliju duhovitim savetima i dosetkama na temu prvih, drugih i ostalih ljubavi.

Iako bi naslov mogao da zavara, „Knjiga za zaljubljene dečake“ i „Knjiga za zaljubljene devojčice“, nisu tipski, već viđeni vodiči za najmlađe, već više nalikuju dečjim romanima sa dinamičnim zapletima u kojima se glavni junaci suočavaju sa jednom od najvećih životnih nepoznanica – prvom ljubavlju.

Knjiga za zaljubljene Decake i DevojciceAPored zaljubljenih dečaka i devojčica svoje mesto u knjigama našli su i Robin Hud, Tarzan, Spajdermen, Džejms Bond, Jovanka Orleanka, Agata Kristi, Kleopatra i mnoge druge istorijske ličnosti kojima je zadedničko to što su bolovali od iste bolesti – ljubavi.

Ove dve knjige namenjene su osnovcima, ali će razveseliti i njihove roditelje, podsetivši ih na detinjstvo i vratiti u najlepše razdoblje njihovih života.

„Knjiga za zaljubljene dečake“ i “ Knjiga za zaljubljene devojčice“ će sasvim izvesno postati nezaoblazni deo dečjeg odrastanja i obavezno štivo u školskim i kućnim bibliotekama.

sediim s decomPrva promocija ove dve knjige bila je na Sajmu knjiga, a očekuju se još mnoge slične po školama širom Srbije.

Knjige se mogu poručiti putem sajta www.pcelica.rs ili kupiti u svim boljim  knjižarama.

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.