Novo izdanje knjige „Metafore dr Zorana Đinđića“

Beograd, 1. mart 2022. – Osamnaest godina nakon prvog izdanja knjige „Metafore dr Zorana Đinđića“ ovih dana pojavilo se reizdanje u novom, modernijem ruhu i obogaćeno novim fotografijama, saopštio je izdavač „Evropski pokret prijateljstva“ iz Beograda.
– Nekadašnji fotoreporter „Beogradskih novina“ Sava Starčević ponudio nam je fotografije pokojnog srpskog premijera iz svoje arhive i to nas je navelo da objavimo novo izdanje ove knjige. Ponovo smo „pročešljali“ izjave Zorana Đinđića i shvatili da više od devedest odsto njih savršeno korespondira sa sadašnjim vremenom i političkim trenutkom. Zapravo, većina je zastrašujuće aktuelna – rekao je Bojan Ljubenović u ime izdavača.
„Metafore dr Zorana Đinđića“ prvi put su se pojavila 2004. godine i to je bila prva knjiga posvećena ubijenom srpskom premijeru. Tada je naišla na odličan prijem čitalačke publike, štaviše sve njegove izjave koje se već godinama mogu naći na internetu ili novinskim člancima potiču upravo iz ove knjige.
– Ne znamo koliko se danas Srbija seća Zorana Đinđića i njegovih reči, ali bismo svakome preporučili da pročita ovu knjigu. Mnogi događaji iz naše skorije prošlosti čitaocu će postati jasnije i možda mu razjasniti gde se Srbija danas nalazi i kuda se kreće – rekao je Ljubenović.
Knjiga se može kupiti u svim knjižarama Lagune po ceni od 960 dinara.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.