Predstavljanje „Zanimljivog bukvara“ u Nemačkoj

Frankfurt, 30. april – „Zanimljivi bukvar sa istorijskom čitankom za decu u rasejanju“ predstavljen je u četiri grada Nemačke. Zahvaljujući ljubaznosti domaćina, inženjera i pisca  Miloša Milojevića, jedan od autora ove knjige Bojan Ljubenović, posetio je najpre Erlangen, gde je u saradnji sa tamošnjom dopunskom školom „Vuk Karadžić“  i učiteljicom Gordanom Budišom deci govorio o značaju očuvanja srpskog jezika i pisca i u razgovoru sa njima podsetio ih na najznamenitije ličnost iz srpske istorije i savremenog trenutka.

Sličan susret sutradan je održan u srpskoj crkvi „Ćirilo i Metodije“ u Nirnbergu u kojoj se okupilo tridesetak mališana i njihovih roditelja. Ljubenović je deci čitao odlomke iz „Zanimljivog bukvara“ i pozvao ih da što češće posećuju Srbiju kako bi sačuvali uspomenu sa zemlju svojih predaka.

All-focus

Istog dana upriličen je i susret sa našim iseljenicima u „Klubu Jugoslovena“ u mestašcu  Herzogenaurach, na kome se takođe razgovaralo o načinima da se srpska kultura približi Srbima koji u Nemačkoj žive već decenijama.

Uz pomoć Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta Ljubenović je „Zanimljivi bukvar sa istorijskom čitankom za decu u rasejanju“ predstavio i u Visbadenu, gde je zajedno sa pesnikom Ljubišom Simićem i pesnikinjom Ružom Mijović mališanima govorio stihove iz ove knjige. Uz smeh, šalu i harmoniku druženje se nastavilo i posle promocije…

All-focus

Centralno predstavljanje ove knjige bilo je u Ofembahu, gde je „Sedmica“ po jedanaesti put organizovala takmičenje malih recitatora „Ala je lep ovaj svet“. Ljubenović je imao čast da pred više od stotinu mališana i njihovih roditelja govori o značaju očuvanja srpskog pisma, a potom bude i predsednik žirija koji je nagradio najbolje recitatore. „Ala je lep ovaj svet“ jedna je od najmasovnijih i najbolje organizovanih manifestacija koja okuplja naše mališane u dijaspori.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.