U vrhu čitanosti!

Beograd, 10. januar 2023.  – Izdavačka kuća „Laguna“ na kraju svake kalendarske godine sabere „utiske“ o svojim najpopularnijim izdanjima i napravi liste čitanosti koje istinito i realno oslikavaju raspoloženje čitalačke publike.
I krajem 2022. godine bilo je tako, „Laguna“ je formirala čak dve lista, prvu koju čine naprodavanije knjige i drugu, na kojoj se nalaze knjige koje su na neki način obeležile godinu iza nas.
Na obe te liste knjige Bojana Ljubenovića, izašle prošle godine, veoma se zapaženo kotiraju.
Na TOP LISTI čitanosti koju čini 20 izdanja,  Ljubenovićeva knjiga satiričnih priča „Ništa nije smešno“ zauzela je odlično 10. mesto. Izašla sredinom aprila ova knjiga je za kratko vreme doživela četiri izdanja i nekoliko meseci bila u samom vrhu traženosti u srpskim knjižarama.

Na listi knjiga koje su po oceni urednika „Lagune“ obeležile 2022. godinu našao se i Ljubenovićev roman za decu „Tajne dedinog kofera“, koji je izašao sredinom septembra, ali se i dalje nalazi u samom vrhu najprodavanijih dečjih knjiga i u međuvremenu je doživeo i drugo izdanje. Ova zanimljiva, pomalo misteriozna i duhovita priča, namenjena je deci malo starijeg uzrasta i sudeći po prodaji, ona su je odlično prihvatila.

Ljubenović ovakav uspeh ponavlja već drugu godinu zaredom, jer je njegov roman „Da je bolje ne bi valjalo“ 2021. godine bio na četvrtom mestu čitanosti u Srbiji.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.