Par minuta u „24. minuta sa Zoranom Kesićem“

Aforističar Bojan Ljubenović bio je u nedelju 2. novembra „gost analitičar“ u popularnoj satiričnoj emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ na televiziji B92.

Bila je to izuzetna prilika da Ljubenović premijerno obuče novu košulju kupljenu za 15 evra u Beču prilikom nedavnog gostovanja srpskih satiričara u austrijskoj prestonici (vidi http://www.bojanljubenovic.com/vesti/pisma-iz-srbije-u-becu/)  i na licu mesta proveri koliko televizijska kamera kilograma tačno dodaje.  Prvi utisak je da kamera dodaje najmanje 15 kilograma, povećava podvaljak i dodatno proređuje kosu, tako da Ljubenović jedva da je ličio na sebe iz svoje uobrazilje.

Za ovu priliku Ljubenović je napamet naučio 6 (slovima: šest) svojih aforizama, što je njegov lični rekord koji skoro neće biti oboren. Publika u studiju oduševljeno ga je dočekala, u aplauzima se posebno istakla jedna gospođa iz drugog reda koja je jedina od pedesetak pristunih pogodila ko je Kesićev gost. Do poslednje trenutka dvoumila se između Ljubenovića i jednog rasvetljivača, ali joj se na kraju posrećilo.

Na putu do vruće stolice gosta analitičara ispratila je ekipa scenarista iz Njuz.neta, pitajući se šta im je ovo bilo potrebno, ali su se i gost i domaćini poluglasno tešili da u vreme emitovanja „24. minuta“ na konkurentskoj, ali sestrinskoj TV Prva, ide „Tvoje lice zvuči poznato“ , te da aforističarev nastup neće gledati previše ljudi.

Optimizmom je zračio jedino Zoran Kesić koji je gledajući ćas u idiota, čas u gosta i iz jednog i iz drugog izvukao njihov maksimum. Ljubenović je naravno po 1.468. put ove godine pomenuo svoju novu knjigu „Pisma iz  Srbije“ (ups, ovo je 1.469. put!) i dodao da će se beogradska premijera pozorišne predstave „Ima jedna zemlja“ bazirane na knjizi „Pisma iz Srbije“ (evo ga i 1.470.!) održati u beogradskom pozorištu „Vuk“ (vidi: http://www.bojanljubenovic.com/aktuelno/pisma-iz-srbije-na-pozorisnim-daskama/)

Gost analitičar je potom sišao sa stolice kojom prilikom mu je pao kamen sa srca i ulubio scenografiju u studiju. Ubrzanim korakom se uputio svojoj kući gde ga je nestrpljivo čekala žena nervozna što već sat i po vremena kasni na svadbu svoje koleginice i kojoj je muževljevih događanja već preko glave.

Dok je vozio prema zalasku sunca aforističar nije mogao a da setno ne pomisli da je vrlo moguće da se ovim nastupom upisao slavni red slavnih ličnosti Beograda,  te da je vreme švercovanja u tramvaju i očijukanja sa nepoznatim sugrađankama sada definitivno iza njega…

Emisiju mozete pogledati ovde> https://www.youtube.com/watch?v=9hJb-8rzxc8

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.