Predstava „Ima jedna zemlja“ u Kući Đure Jakšića 14. februara

U Kući Đure Jakšića u Skadraliji u subotu, 14. februara od 19 sati, održaće se predstava  „Ima jedna zemlja“ u izvedbi  zrenjaninskog glumca Jovice Jašina.
Ovaj komad baziran je na knjizi „Pisma iz Srbije“ beogradskog satiričara Bojana Ljubenovića, a ime nosi po najpoznatijem od 103 pisama koliko ih se ukupno nalazi u knjizi, koju je prošle godine objavio „Evropski pokret prijateljstva“.
Ulaz na ovu predstavu je besplatan i predstavalja svojevrsni poklon zrenjaninskog glumca Beograđanima za Dan zaljubljenih.

Jovica Jašin, koji se ujedno potpisuje i kao reditelj predstave, ovu monodramu već je dva puta igrao u glavnom gradu i po opštoj oceni  uspeo  uspešno da dočara Ljubenovićevog imaginarnog stranca na privremenom radu u Srbiji, koji iz nedelje u nedelju piše pisma svojima negde u inostranstvu opisujući današnju Srbiju. Iako se radi prevashodno o satiričnom delu, Jašin je ne mali broj puta uspeo da nasmeje beogradsku publiku, koja ga je u više navrata prekidala aplauzima.

Sve dodatne informacije o organizaciji ove predstave mogu se dobiti na telefon 064 195 22 59, a knjiga „Pisma iz Srbije“ može se kupiti u knjižarama „Laguna-Delfi“.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.