Gostovanja u Aleksincu, Nišu, Žitištu…

Aleksinac, Niš, Žitište, mart 2023. – Pisac Bojan Ljubenović imao je bogat književni program tokom marta 2023. Najpre je učestvovao na festivalu humora i satire „Balkanska uteha“ koji se tradicionalno organizuje u Aleksincu. Zajedno sa satiričarima iz Srbije, Crne Gore i Bugarske Ljubenović je nastupio u tamošnjem Domu kulture pročitavši svoje aforizme iz rubrike „Tako reći nezvanično“ koju uređuje već 14 godina. Prethodno je na istom mestu otvorena izložba karikatura Darka Drljevića.

U Nišu su se u organizaciji opštine Medijana 21. i 22. marta održao 14. Festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. U dvodnevnom, izuzetno sadržajnom programu,  učestvovali su naši poznati pisci za decu Ljubivoje Ršumović, Branko Stevanović, Dejan Aleksić, Violeta Jović, Gordana Timotijević i drugi.
Bojan Ljubenović je zajedno sa Dejanom Aleksićem odlomke iz svojih knjiga čitao u osnovnoj školi „Radoje Domanović“, a nastupio je i u OŠ „Sveti Sava“.

Satiričari Aleksandar Čotrić, Vitomir Teofilović i Bojan Ljubenović su 30. marta gostovali u Žitištu. U tamošnjoj biblioteci pred punom salom čitali su svoje aforizme i satirične priče. U ovom mestu godinama se već održava književni konkurs „Banatsko pero“.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.