Gostovanja u Užicu, Vojvode Stepe, Prijedoru…

ue1U proteklih mesec dana knjige „Pisma iz Srbije“ i „Trn u oku“ Bojana Ljubenovića predstavljene su u nekoliko gradova. Prvo gostovanje organizovano je Kulturnom centru Užice u sredu, 24. februara, gde je autor naizmenično čitao aforizme i odlomke iz „Pisma iz Srbije“, koja su tih dana dobila nagradu Udruženja književnika Srbija „Radoje Domanović“.

Dve nedelje kasnije Bojan Ljubenović, Aleksandar Čotrić i Dragutin Minić Karlo gostovali su u selu Vojvode Stepe u Vojvodini, gde se tradicionalno održavaju „Dani Vojvode Stepe“, kulturna manifestacija koja već deset godina okuplja zanimljive ljude iz sveta umetnosti.

Trojica satiričara iz Beograda publici su čitali svoje političke i „muško-ženske“ aforizme i izazvali salve smeha u sali.

ue2Povodom Međunarodnog dana šale, 1. aprila, Ljubenović je gostovao u Prijedoru, gde je imao čast da otvori izložbu najboljih karikatura sa konkursa „Pjer“. Bio je to prvi put u istoriji ovog konkursa da na jednom mestu budu izložene pobedničke karikature od 1967. godine do danas.

prijedor 1Nakon otvaranja Ljubenović je na poziv organizatora publici čitao odlomke iz svoje knjige „Pisma iz Srbije“ i „Trn u oku“.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.