Ljubenović gostovao u Vranju, Aleksincu i Zvorniku

Decembar, 2019. – Beogradski pisac Bojan Ljubenović je u decembru imao nekoliko gostovanja u gradovima Srbije i Bosne i Hercegovine.
Na poziv Narodnog univerziteta  najpre je učestvovao na Jedanaestoj kniževnoj koloniji u Vranju gde je u prepodnevnim časovima imao susret sa đacima tamošnjih osnovnih škola, predstavivši im svoje knjige i održavši književnu radionicu, a potom je u u večernjim satima, u Gimnaziji „Bora Stanković“, imao susret svojim starijim čitaocima. Tom prilikom Ljubenović je čitao odlomke iz svojih knjiga „Protivotrov“, „Pisma iz Srbije“ i „Srbijo, Bog ti pomogo“.

Nekoliko dana kasnije Ljubenović je bio gost satiričnog festivala „Južnjačka uteha“ u Aleksincu. Čitavo prvo veče ove manifestacije bilo je posvećeno njegovom dosadašnjem stvaralaštvu, pa je tako najpre u biblioteci „Vuk Karadžić“ ima promociju svoje nove knjige aforizama „Protivotrov“, da bi potom u Kulturnom centru, jeda za drugom, bile odigrane dve monodrame po njegovim tekstovima. Najpre je zrenjaninski glumac Jovica Jašić odigrao predstavu „Ima jedna zemlja“ nastalu po knjizi „Pisma iz Srbije“, a potom je Janko Radišić izveo monodramu „E, moj Todore“, po motivima knjige „Srbijo, Bog ti pomogo“. Ljubenović je nastupio i druge festivalske večeri učestvujući u reviji aforističara.

Sredinom decembra Ljubenović je na poziv Narodne biblioteke iz Zvornika bio gost ovog bosanskog grada, gde je održao čak tri radionice za decu petog razreda, a uveče i književno veče posvećeno starijima, čitajući odlomke iz svojih knjiga.
Ranije ove jeseni Ljubenović je gostovao u Topoli i Bačkoj Topoli.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.