Ljubenović na Salonu knjige u Pirotu

Pirot, 12. februar 2023. – Pisac Bojan Ljubenović gostovao je u nedelju, 12. februara na tradicionalnom Salonu knjige i grafike u Pirotu, gde je predstavio svoj roman „Da je bolje ne bi valjalo“. Govoreći pred pedesetak ljubitelja književnosti Ljubenović je rekao da je kroz pitku i duhovitu priču pokušao da dođe do odgovora kako su društvene neprilike u poslednjih tridesetaik godina dovele do sloma jedne porodice.
– Užasavajuća je pomisao da ono što se u romanu dogodilo porodici mog glavnog junaka Ivana Bogdana može da se dogodi bezmalo bilo kome. Posledice erozije morala i uzdizanja pogrešnih vrednosti i svakolikog bezakonja osećamo svi, samo što neki imaju sreće da se kroz taj oblak otrovne prašine provuku neoštećeni, a neke guši do iznemoglosti – rekao je Ljubenović.
Roman „Da je bolje ne bi valjalo“ do sada je doživeo šest izdanja i jedna je od najčitanijih knjiga u poslednje dve godine.
Salon knjige i grafike u Pirotu se održava već 24 godine, a zajednički ga organizuju tamošnji Dom kulture i Narodna biblioteka. I ovoga puta okupio je veliki broj izdavača.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.