Ljubenović predstavio svoje knjige u Švajcarskoj

Švajcarska, septembar 2019. – U prvoj nedelji septembra  pisac Bojan Ljubenović predstavio je svoje knjige u nekoliko gradova Švajcarske. Na poziv pesnikinje Snežane Petrović, radio „Kruga“ i „Srpskog kulturnog društva“ Ljubenović je naše ljude koji žive i rade u Švajcarskoj upoznao sa svojim knjigama  „Pisma iz Srbije“, „Srbijo, Bog ti pomogo“, kao i „Zanimljivim bukvarom sa istorijskom čitankom za decu u rasejanju“.

Prva promocija održana je u opštinskoj biblioteci u mestu Lagnau am albis, nedaleko od Ciriha, u prisustvu četrdeset posetilaca, među kojima su bili i mališani srpskog porekla, rođeni u ovoj zemlji. Izuzetno prijatno i dobro organizovano veče vodila je Violeta Aleksić, urednica radio „Kruga“, a muzički ga je obojio gitarista Goran Gibson iz Ćuprije.

Sledećeg dana Bojan Ljubenović i Snežana Petrović posetili su jedno od odeljenja dopunske srpske škole  u mestu Horgen, gde je gost iz Srbije imao priliku da se upozna sa tridesetak učenika i predstavi im „Zanimljivi bukvar sa istorijskom čitankom za decu u rasejanju“, čije objavljivanje je pomogla Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Naredna promocija održana je u „Srpskom kulturnom drušvu“ u Cirihu, gde je Ljubenović čitao odlomke iz svojih epistolarnih romana „Pisma iz Srbije“ i „Srbijo, Bog ti pomogo“, izazvavši salve smeha u ne tako brojnoj publici.

Poslednjeg dana posete Švajcarskoj, Ljubenović je posetio crkvu Prepodobnog Simona monaha u Sent Galenu i sa našim ljudima razgovarao o svojim knjigama. Mališani koji u ovom pravoslavnom hramu pohađaju časove veronauke pokazali su veliko zanimanje za „Zanimljivi bukvar“. Organizator ove posete bila je istaknuta aktivistkinja Dragana Zimonjić.

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.