Ljubenović u Kladovu

Kladovo, 8-9. oktobar 2020.  – Pisac i satiričar Bojan Ljubenović u četvrtak i petak, 8. i 9. oktobra bio je gost Centra za kulturu Kladovo i osnovne škole „Vuk Karadžić“ u tom gradu i tom prilikom predstavio svoje knjige za odrasle i decu.
Prvog dana autor „Lagune“ sreo se sa starijom publikom u sali biblioteke i promovisao svoje epistolarne romane „Pisma iz Srbije“ i „Srbijo Bog ti pomogo“.
– Često me pitaju zašto se bavim satirom i moram da priznam da nemam baš dobar odgovor. Možda je to ljudska potreba da se kaže istina, ispravi nepravda, prozre laž,  ukaže na anomalije društva u kome živimo. Kada vidite da brod tone vaša je obaveza da na to ukažete putnicima, a ne da svirate violinu na palubi i pravite se da se ništa ne događa – rekao je između ostalog Ljubenović .
Pisac je istakao da njegove knjige sem što kritikuju imaju za cilj da se čitalac posle njih oseća bolje nego kad ih je uzeo u ruke.
– Veoma sam srećan kada mi se ljudi jave i kažu da se slatko smejali čitajući moje knjige. Danas, u ovim okolnostima, Izazvati smeh kod čoveka je pravi podvig i veoma sam ponosan na sebe kad mi to pođe za rukom bilo kroz aforizam ili  neku dužu književnu formu. – rekao je Ljubenović.
Drugog dana gostovanja u Kladovu Ljubenović se družio sa đacima nižih razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“ i predstavio im svoje knjige za decu „Avanture u šumskoj školi“ i „Zanimljivi bukvar“.
Oba događaja organizovana su u poštovanje epidemioloških preporuka.

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.