Nagrada „Laza Kostić“ UNS-a Ljubenoviću

Uns ,godisnje nagrade kolegama za dan novinara.
Beograd 21.12.2018
Foto:Zoran Jovanovic Maccak/Vecernje novosti

Beograd, 21. decembar 2018 – Tradicionalna nagrada „Laza Kostić“ za novinsku satiru Udruženja novinara Srbije ove godine pripala je Bojanu Ljubenoviću, uredniku rubrike TRN (Tako Reći Nezvanično) u „Večernjim novostima. Na svečanosti u Medija centru UNS-a dodeljene su i ostala godišnja priznanja istaknutim novinarima pa je tako nagradu „Aleksandar Tijanić“ dobio glavni i odgovorni urednik „Nedeljnika“ Veljko Lalić, a nagradu „Bogdan Tirnanić“, kolumnistkinja Blica Olja Bećković. Nagradu za životno delo dobili su glavni urednik nedeljnika „Vreme“ Dragoljub Žarković i dugogodišnji urednik šahovske rubrika u „Ekspres politici“ Branislav Rakić.
Nagradu „Laza Kostić“ za izveštaj dobio je dopisnik televizije Al Džazaira iz Beograda Marko Subotić, za reportažu dopisnik RTS iz Kruševca Dragoslav Gogić. Nagrada za fotografiju pripala je fotoreporteru Politike Anđelku Vasiljeviću.
– Kad satiričara počnu nešto mnogo da nagrađuju ja sam uvek sumnjičav i pomislim da nešto nije u redu ili sa nagradom ili sa satiričarem – rekao je Ljubenović primajući ovu nagradu.
Rubrika TRN jedna je od najstarijih u srpskom novinarstvu je na stranicama Novosti izlazi već 60 godina. Uređujući je bezmalo deset godina Ljubenović je objavio više od 8.000 aforizama.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.