Nastup na dodeli nagrada PJER

Večernje novosti i ove godine dodelile su nagrade za najbolje srpske karikature PJER. Izložba je 10. decembra otvorena u Galeriji „Progres“, kada su laureatima i uručena priznanja.

Nagrada „Zlatni PJER“ pripala je Nedeljku Uboviću, „Srebrni PJER“ dobio je Zoran Petrović, dok se „Bronzanim PJER-om“ okitio Slobodan Srdić. Nagrada za najbolji portret pripala je Ranku Guzini.

Izložbu je svečano otvorio predsednik ovogodišnjeg žirija  akademik Ljubomir Simović,a nagrade dobitnicima uručio je Aleksandar Backović, izvršni direktor Kompanije „Novosti“.

Na kraju programa više od 200 prisutnih mogli su da čuju aforizme Bojana Ljubenovića iz rubrike TRN. Ljubenović je ovoga puta napravio izbor iz svoje „Stranačke hronike“ koja svakog petka izlazi u Novostima.

STRANAČKA HRONIKA
Bojan Ljubenović

URS
Ujedinjeni regioni Srbije demantuju da su ušli u Vladu po bilo koju cenu ističu da su i Vladom i cenom u potpunosti zadovoljni!

SPO
Srpski pokret obnove saopštio je da se u ovoj stranci neguje pravo na drugačije mišljenje i kao dokaz naveo to što Vuk Drašković danas drugačije misli nego juče, a da će već sutra drugačije misliti nego danas!

SPS
Socijalistička partija Srbije saopštava da zdušno podržava Aleksandra Vučića u njegovoj borbi protiv korupcije, jer smatra da svaki mlad čovek treba da ima neki hobi.

SNS
Srpska napredna stranka demantuje da će Srbija pod njenim vođstvom izgubiti Kosovo, a neće dobiti Evropu i ističe da će biti upravo obrnuto!

DS
Demokratska stranka saopštava da Srbija pod novom vlašću iz dana u dan tone sve dublje, te da je njen povratak na vlast neophodan kako bi sve išlo brže i efikasnije!
DSS
Demokratska stranke Srbije demantovala je da se njeni čelnici bave  samo pisanjem saopštenja i istakla da oni bave  još nekim stvarima, o čemu će već sutra izdati saopštenje.
SDP
Socijaldemokratska patija Srbije saopštila je:
možemo da sarađujemo i sa ovima i sa onima,
glasove  smo dobili i  odavde i odande,
jer mi smo i ovakvi i onakvi i možemo i tu i tamo!
PUPS
Partija ujedinjenih  penzionera Srbije podseća  građane koji se žale da od svojih penzija bedno žive, da nije važno kolika se penzija prima, već koliko se dugo od nje može
bedno živeti!
LDP
Liberalno demokratska partija demantuje da u toj stranci o svemu odlučuje jedan čovek,
već da svaku odluku zajednički  donose njen predsednik, šef poslaničke grupe i Čedomir Jovanović!
SDA
Stranka Demokratske akcije saopštila je da su zlonamerne tvrdnje da niko u Srbiji ne zna šta Sulejman Ugljanin Vladi  radi i istakla da on u Vladi radi svašta samo se trudi da se to ne sazna.
JUL
Jugoslovenska levica potvrđuje da je tačno da je kao stranka preminula, ali da je Srbiji zaveštala svoje najbolje kadrove!

NOVA SRBIJA
„Nova Srbija“ saopštava  da na Koridoru 11 do sada nije urađeno ništa i obećala da će u naredne četiri godine uraditi bar duplo više!

JS
Jedinstvena Srbija ističe da će se svim silama boriti da protiv toga da jednoga dana svi Srbi stanu pod jednu šljivu, već da bi bilo bolje da svi Srbi budu ispod jednog palme.

DPS
Demokratska partija socijalista pohvaljuje dvadesetogodišnje napore crnogorske opozicije da osvoji vlast i želi joj da samo tako nastavi!
NS
Maja Gojković potvrdila je danas da se Maja Gojković kolektivno iščlanila iz Ujedinjenih regiona Srbije i saopštila da se Maja Gojković kolektivno učlanila u Srpsku naprednu stranku!

URS
Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da je paket  mera protiv katastrofalne ekonomske situacije u zemlji osmislio njihov najbolji kadar, koji je taj posao uspešno obavio i u prošloj vladi!

SNS
Srpska napredna stranka saopštava da svi koji konstantno lažu da će Srbija priznati Kosovo  nisu daleko od istine!

SPS
Socijalistička partija Srbije demantuje da Ivica Dačić danas priča jedno, a sutra drugo ističe da on uvek priča isto, samo treba sačekati sutra da bi se videlo šta je rekao danas!

SNS
Srpska napredna stranka saopštava da nije tačno da nije izradila  platformu za Kosovo, već da je tačno da jeste,  i da nije tačno  da je to  prazan papir,  već da je tačno jeste!

DS
Demokratska stranka saopštava da su pojedinci iz nove vlasti dobili izliv vlasti u mozak, i upozorava da se radi o ozbiljnoj i dugotrajnoj bolesti od koje se neki njeni članovi ni pet meseci od izbora nisu oporavili.

LDP
Liberalno demokratska partija podseća da iza svakog uspešnog muškaraca stoji jedna uspešna  žena.
A da jedino  iza žene Čedomira Jovanovića stoji Čedomir Jovanović.

DSS
Demokratska stranka Srbije poziva građane  da potpišu njenu najnoviju peticiju za spas Srbije, jer ako propuste da to učine sada, sledeću takvu peticiju ova partija imaće tek za mesec dana!

DS
Demokratska stranka oštro protestuje što pojedini tabloidi vode prljavu kampanju protiv nje i podseća aktuelnu vlast da je takav model ponašanja u Srbiji zastareo još pre šest meseci!

SPO
Srpski pokret obnove demantuje da će njen predsednik povući sa te funkcije, jer nijedan od preostala dva člana ne poseduje harizmu da bi vodio tako veliku stranku!

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.