O „Tajnama dedinog kofera“ sa đacima u Vinči

Vinča, 20. decembar 2023. – Na poziv osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Vinče pisac Bojan Ljubenović razgovarao je sa učenicima četvrtog razreda o svom romanu za decu „Tajne dedinog kofera“. Četvrtaci su prethodno pročitali ovu zanimljivu knjigu i za njenog autora pripremili pregršt zanimljivih pitanja.
– Veoma sam srećan što interesovanja đaka za ovu knjigu raste iz meseca u mesec, jer iz sve više škola dobijam pozive da sa decom razgovaram o tom romanu. Malim čitaocima se očigledno dopala priča o dečaku iz Beograda koji je igrom slučaja primoran da letnji raspust provede  na selu i tamo se upozna sa novim drugarima, ali i sazna što šta zanimljivog iz biografije svog tajanstvenog deke Gvozdena. I ovoga puta pitali su me o tome kako su članovi družine iz Jabukova dobili nadimke, da li su ostali prijatelji i posle raspusta,  kao i da li je roman autobiografski – kaže Ljubenović.
Ono što je najviše interesovalo male čitaoce jeste da li će „Tajne dedinog kofera“ dobiti svoj nastavak, pa je autor morao da obeća da će dati sve od sebe da tokom naredne godine do toga i dođe. Na kraju razgovora Ljubenović je potpisivao primerke svoje knjige.
Roman „Tajne dedinog kofera“ može se kupiti u svim knjižarama Lagune kao i poručiti putem sajta www.laguna.rs

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.