Održan 11. „Satira fest”

U organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga pod geslom „Pokaži zube“ u petak, 11. oktobra održan je 11. međunarodni festival humora i satire „Satira fest“.
Pre gotovo  punom velikom salom opštine Stari grad svoje aforizme čitalo je tridesetak najboljih satiričara iz Srbije, Crne Gore, BiH, Rumunije, Bugarske i Hrvatske, među kojima i Aleksandar Baljak, Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić, Bojan Ljubenović, Dragutin Minić Karlo, Zoran T. Popović…

„Više ne živim psećim životom. Podvio sam rep“, je aforizam Ninusa Nestorovića koji je tročlani žiri u sastavu Aleksandar Baljak, Milan Beštić i Jovo Nikolić proglasio najboljim na ovoj manifestaciji.

Nagradu za najbolju satiričnu priču dobio je Vladica Milenković iz Paraćina, dok je prvu nagradu za najbolju pesmu dobio Tomica Ćirić iz Pirota.

Prethodno je delegacija satiričara položila venac na spomenik Radoju Domanoviću na Kalemegdanu, a u Udruženju književnika Srbije dodeljena su i priznanja za životno delo Savi Martinoviću i Banetu Jovanoviću.
Satira fest 2013. p rotekao je u znaku 180. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, najboljeg srpskog aforističara 19. veka.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.