Promocija „Šlajfne bez karaktera“ u UNS

Beograd, 17. 10. 2019. – U Pres centru Udruženja novinara Srbije promovisna je knjiga aforizama o medijima „Šlajfna bez karaktera“ Bojana LJubenovića, koju je ilustrovao Jugoslav Vlahović.
Predstavljanju su pored autora prisustvovali i Negoslava Stjepanović, direktorka Narodne biblioteke iz Zvornika i Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije.

Predsednik UNS-a rekao je da je Ljubenovićeva knjiga bolan podsetnik stanja u kome se nalazi srpsko novinarstvo danas i istakao da njegovi aforizmi bolje od svih saopštenja, forma i diskusija opisuju položaj ove profesije.
– Ova knjiga bi trebalo da bude obavezna lektira za sve novinare u Srbiji – dodao je Radomirović.

Govoreći u ime izdavača Negoslava Stjepanović rekla je da je ovu knjigu podržalo Ministarstvo kulture Republike Srpske i da će njena naredne promocija na beogradskom sajmu knjiga.
Jugoslav Vlahović rekao je da mu je bilo zadovoljstvo da svojim ilustracijama obogati ovu knjigu.
– Ljubenović u svojim aforizmima ne pominje imena, ali je tu sve jasno. I ličnosti i događaji i sutuacije lako se mogu prepoznati – rekao je Vlahović.

Govoreći o svojoj knjizi Ljubenović je istakao da je ona nastajala u poslednjih dvadesetak godina i da je došla kao proizvod njegove zabrinutosti za novinarsku profesiju u Srbiji.
– Uplašen sam i zgrožen zbog onoga što se dešava u srpskom novinarstvu. Ovo je knjiga upozorenja za sve one koji se bave našim poslom da je poslednji trenutak da nešto promenimo i vratimo dostojanstvo u naš zanat.
Morao sam da se oglasim, to je bio moj dug prema profesiji i prema sebi samom, ja sam kroz ovu knjigu „rekao i spasio dušu“, a ostali neka vide kako će i šta će – rekao je Ljubenović.

Knjiga „Šlajfna bez karaktera“ neće biti u prodaji jer je namenjena zaljubljenicima u aforizam i novinarstvo.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.