„Srbijo, Bog ti pomogo“ u Lapovu

Lapovo, 28. februar 2019. – U opštinskoj biblioteci „Slovo“ u Lapovu u četvrtak, 28. februara predstavljene su knjige Bojana Ljubenovića „Pisma iz Srbije“ i „Srbijo, Bog ti pomogo“.
Govoreći pred punom salom o ova dva izdanja „Lagune“ Ljubenović je istakao da oba epistolarna romana za centralnu temu imaju Srbiju sa svim njenim vrlinama i manama.
– U „Pismima iz Srbije“ glavni junak je izmišljeni stranac, dok u „Srbijo, Bog ti pomogo“ o ovdašnjem podneblju govori Todor Trajković, šumadijski seljak, pa čitalačka publika može iz dva ugla da sagleda današnju Srbiju. Ako su protagonistu prve knjige poredili sa čuvenim Arčibaldom Rajsom i njegovim delom „Čujte Srbi“, onda bi Todor Trajković mogao da bude daleki potomak Milutina iz čuvene „Knjige o Milutinu“ Danka Popovića. I jedna i druga knjiga su pomalo duhovite,a odviše satirične pa se neretko dešava da se čitaocu zeledi osmeh na licu – rekao je Bojan Ljubenović .
Publici u Lapovu predstavio se i mladi glumac Janko Radišić koji je po prvi put izvodio odlomke iz knjige „Srbijo, Bog ti pomogo“, kako će se zvati i njegova monodrama, čija premijera se očekuje uskoro.
Beogradska promocija romana „Srbijo, Bog ti pomogo“ zakazana je za 21. mart u Beogradu.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.