„Tajne dedinog kofera“ predstavljene deci u Blacu

Blace, 3. oktobar – Povodom „Dečje nedelje“, međunarodnih dana posvećenih najmlađima, beogradski pisac Bojan Ljubenović družio se sa učenicima četvrtog razreda osnovne škole „Stojan Novaković“ u Blacu.
U gradu podno Jastrebca Ljubenović je đacima govorio o značaju dečjih prava, ali i predstavio svoje knjige za decu, pre svih novi dečji roman „Tajne dedinog kofera“, koji je nadavno izašao u izdanju „Lagune“. Organizator ovog druženja bila je biblioteka „Raka Drainac“
– Uvek sam srećan kada se sretnem sa decom u školama ili bibliotekama, mada priznam da svaki put imam malu tremu, jer su mali čitaoci ujedno i oni najiskreniji. Druženje sa đacima u Blacu bilo je izuzetno prijatno, pričali smo o knjigama i mnogo se zajedno smejali – kaže Ljubenović.
„Tajne dedinog kofera“ je zanimljiv roman namenjen deci uzrasta od osme do četrnaeste godine, čiji glavni junak je dečak Ognjen koji jedan školski raspust sasvim neplanirano provodi u selu, gde ga očekuju mnoge neplanirane teškoće, ali i divne avanture ispunjene malim misterijama.
Ljubenović je ovih dana dobio nagradu „Dositejevo pero“ za knjigu „Baksuz Srećko i njegove nevolje“.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.