U vreme koronavirusa glumci čitaju Ljubenovićeve pesme i priče

Beograd, april 2020. – U vreme dok u čitavom svetu vlada pandemija koronavirusa umetnici širom planete nalaze načine da se obrate svojoj publici i olakšaju im dane u kućnoj izolaciji.
Taj nesebični poklon svojoj publici ovih dana podarili su i zrenjainski glumac Jovica Jašin,  beogradska glumica Monika Romić i čajetinski glumac Janko Radišić  koji su svaki na svoj način interpretirali poeziju i prozu Bojana Ljubenovića.

Jovica Jašin se ljubiteljima poezije obratio preko Jutjuba i društvenih mreža govoreći Ljubenovićeve pesme „Zaboravio sam te“, „Najgora ljubavna pesma na svetu“ i „Udaj se za mene“, dok je Monika Romić vrlo nadahnuto pročitala Ljubenovićevu kratku priču „Izbavljenje“. Janko Radišić je putem Instagram platforme „izvanrednopozorište“ pročitao odlomak iz romana za decu „Avanture u šumskoj školi“, ali i inerpretirao deo monodrame „E, moj Todore“, sačinjenu po motivima Ljubenovićeve knjige „Srbijo, Bog ti pomogo“.

Jovica Jašin je dugogodišnji prvak Zrenjaninskog pozorišta i glumac u mnogim pozorišnim komadima, a imao je zapažene uloge i na televiziji i filmu. Već nekoliko godina sa uspehom izvodi monodramu „Ima jedna zemlja“ nastalu po motivima Ljubenovićevog epistolarnog romana „Pisma iz Srbije“.

Monika Romić već tri decenije sa uspehom nastupa u pozorištu, na televiziju i filmu. Završila je Akademiju umenosti u Novom Sadu.

Janko Radišić je diplomirao 2013. godine u klasi Juga Radivojevića. Pored nekoliko pozorišnih predstava ostvario je i uloge u serijama „Južni vetar“, „Žigosani u reketu“, „Na pravom putu“…Zaposlen je u Užičkom pozorištu.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.