„Povratak“ otvara novi album „Vlade i Bajke“

Beograd, 7. decembar 2021. – Posle više od četvrt veka pauze čuveni beogradski  gitarski duet „Vlada i Bajka“ ovih dana objavio je novi album pod nazivom „Igrač na žici“. Sa jedanaest novih pesama muzičari Vlada Marković i Dragutin Balaban Bajka tako se na velika vrata vraćaju na našu rok scenu, nakon što su daleke 1995. godine objavili lajv album „Moj Beograd“.

Ono što je zanimljivo jeste da „Igrač na žici“ otvara pesma „Povratak“, koju je napisao Bojan Ljubenović.
– Jednoga dana zazvonio je telefon i sa druge strane se javio čovek koji se predstavio kao Vlada iz dueta „Vlada i Bajka“. Rekao je da me je gledao u emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, da mu se dopao moj humor, te da bi voleo da napišem jednu pesmu za njihov novi album. Prvo sam mislio da se neko šali, ali čovek je zvučao sasvim ozbiljno.  Onda sam pokušao da objasnim da ja ne pišem pesme ili da ih pišem veoma retko za svoju dušu, ali je Vlada bio uporan i tako je nastao „Povratak“ šaljiva, romantična pesmica o povratku dva stara vuka za kormilo njihovog čamca. Čast mi je što se moj tekst našao u ovom projektu – objašnjava Bojan Ljubenović.

Prva promocija albuma „Igrač na žici“ biće 16. decembra u 13 časova u Klubu PGP u Radio Beogradu, a prvi koncert zakazan je za 21. decembar u Zvezdara teatru.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.