Radišić i Ljubenović u Beču

Beč, 15. oktobar 2021. – Na poziv Srpskog kulturnog foruma iz Beča pisac Bojan Ljubenović  i glumac Janko Radišić imali su književno-pozorišno veče u austrijskoj prestonici. U veoma prijatnoj atmosferi, pred pedesetak ljudi u publici,  Ljubenović je razgovarajući sa domaćinom, predsednikom SKF Draganom Miškovićem, predstavio svoje romane „Pisma iz Srbije“, „Srbijo, Bog ti pomogo“ i „Da je bolje ne bi valjalo“, uzgred se dotačući i aktuelnih društveno-političkih tema u Srbiji i regionu.

– Ovo nije moj prvi susret za bečkom publikom, već nekoliko puta sam imao priliku da se predstavim našim ljudima ovdašnjoj dijaspori. Prethodni put je to bilo u društvu glumca Jovice Jašina koji je izveo monodramu „Ima jedna zemlja“, sačinjene na osnovu mog epistolarnog romana „Pisma iz Srbije“. Susreti sa našim ljudima u inostranstvu uvek imaju poseban emotivni naboj, naročito danas kada nas je epidemija korona virusa dodatno razdvojila

Potom je glumac  Janko Radišić veoma nadahnuto izveo monodramu „E, moj Todore“, napisanu po motivima Ljubenovićeve knjige „Srbijo, Bog ti pomogo“ i u nekoliko navrata do suza nasmejao publiku.

Posle zvaničnog programa gosti iz Srbije zadržali su se u prijatnom razgovoru sa publikom.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.